Hopp til innhold

Denne tømreren har 38 års erfaring: Her er hans 3 beste tips til fremadstormende lærlinger

TEAM: Alfred Thu (t.v.) trives godt sammen med den flittige lærlingen Daniel Opheim (t.h.) og har gitt han mange gode tips og råd. 

HAUGESUND: Alfred Thu (55) har jobbet 38 år i byggebransjen og vært med på både oppgangstider, nedgangstider og store og små byggeprosjekter. Følg hans tips så vil du trives og skille deg ut i bransjen.

Produsert av: Jan-Ove Torsvik

Alfreds far og bestefar var tømmermenn og selv startet han som lærling da han var 17 år.

For to år siden flyttet han fra Hellvik på Jæren til Haugalandet og fikk seg kjapt ny jobb i Berge Sag Fagbygg. Her har han hatt med seg Daniel Opheim (19) som lærling. 

Daniel har hatt stor glede av å jobbe sammen med den blide 55-åringen og forteller entusiastisk om det tette samarbeidet og oppfølgingen han får: 

– Jeg har vært med Alfred helt siden jeg startet som lærling i Berge Sag Fagbygg. Vi har blitt godt kjent etterhvert og jeg trives utrolig godt sammen med han. 

– Ikke bare er han en hyggelig og positiv kar, alltid smilendes og blid, men han er også veldig faglig dyktig. 

LES OGSÅ: Marius (19), Daniel (19) og Torbjørn (19) fikk alle lærlingplass i bedriften de ønsket.

Han vet hva jeg er god på og mindre god på og tar seg tid til å vise meg og svare på spørsmål. Så fra min side er det et samarbeid som fungerer veldig godt, forteller den flittige lærlingen fra Ølen – og så håper jeg jo såklart det er gjensidig, smiler han lurt og ler. 

Alfred smiler og nikker anerkjennende. Det er tydelig at opplevelsen er gjensidig.

Men hva er dine beste tips til unge, fremadstormende tømmerlærlinger, Alfred?

1. Gjør det lille ekstra 

– Gjør det lille ekstra og helst litt mer enn det som er forventet av deg, kommer det kontant. 

Veldig mange både lærlinger og faglærde tømrere gjør bare akkurat det de må. Det er forsåvidt helt greit det, det er ingen som kan kreve noe mer av deg, men om du gjør litt mer enn hva som er forventet så skiller du deg fort ut, sier han. 

2. Velg en arbeidsgiver der du har utviklingsmuligheter

– Velg også gjerne en solid arbeidsarbeidsgiver hvor muligheten for faglig- og personlig utvikling er til stede, blir oppmuntret og lagt til rette for. 

LES OGSÅ: Bjørn (29) og Sigbjørn (40) startet som lærlinger – nå er de byggeledere med ansvar for 25 prosjekter på Haugalandet.

– I Berge Sag-konsernet for eksempel opplever hvertfall jeg at det er slik. Både yngre og eldre tømrere har muligheten til å få erfaring og faglig utvikling fra varierte prosjekter, men også karrieremuligheter der du etter noen år “ute” kan gå videre til kontoret, både som byggeleder, prosjektleder eller andre ting. 

Så finn en plass med muligheter, ikke bare for en variert og spennende hverdag, men jeg tror du har mye igjen for det uansett i det lange løp, forteller han.

3. Ta initiativ og vær lærevillig

Det tredje jeg vil si er at det aller viktigste er at du trives der du er. Ta initiativ, still spørsmål og vær lærevillig. Vær positiv og en likandes kar. Det blir det fort lagt merke til og det kommer du langt med, avslutter den erfarne tømreren med sitt karakteristiske smil. 

Ønsker du å utvikle deg i Berge Sag Fagbygg? Vi er vi alltid på jakt etter flinke tømrere, lærlinger og deg som har mål om å bli byggeleder. Se våre ledige stillinger eller ta kontakt med daglig leder Aase V. Berge på [email protected] / 98229355 for en prat. 

Utforsk boligene våre

Finn det perfekte nye hjemmet

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring