Hopp til innhold

Gleder seg til å nyte denne utsikten

Familien Kelly gleder seg til at Berge Sag er ferdig med drømmeboligen deres i Sveio. Da den optimale utsiktstomta dukket opp, fremskyndet de planen om et hus å bli gammel i – med alt på ett plan. 

– Vi er rundt ti år før tida nå, forteller Hege Kelly, da vi treffer henne utenfor det kommende huset i Sveioåsen – med utsikt mot Mannavatnet.

Alt på ett plan

Like bortenfor ligger enda et hus som Berge Sag har bygget. Dette er ferdig – og av samme modell som Kelly sitt; Ekeberg. En moderne funkispreget enebolig med alt på ett plan. Originalt på 160 kvadratmeter.

– Det var viktig for oss å få alt på ett plan. Dette huset skal vi kunne bli eldre i. Nå har vi fortsatt barn som bor hjemme, det måtte vi ta hensyn til, samt vi ønsket oss gode, sosiale rom. Dermed endte vi opp med å endre litt og bygge større, kommenterer Hege.

Det nye huset har et bruksareal på omlag 210 kvadratmeter. Huset som familien flytter fra er en god del større og mer klassisk.

– Det blir en omstilling å gå ned i areal og samtidig få plass til alt en ønsker. Men vi har fått gjort litt om på romløsninger og ser at vi kommer til å få det veldig fint, sier Hege blidt, og presiserer;

– Selv om vi tok utgangspunkt i et kataloghus, var det viktig for oss å få det slik vi ønsket. Nå er det mer «oss».

Utsikt og utesoner

Sola flommer inn de store vinduene som øyner kjøkkenet og spiseplassen (allrommet). Her kan familien samles rundt bordet – og samtidig nyte en utsikt av de sjeldne.

– Det blir veldig fint å leve med denne utsikten hver dag, sier Hege og åpner opp terrassedørene.

– Her kommer det platting og et tak over, forklarer hun og fortsetter;

– Når vi planlegger uteområdet er det viktig for oss å utnytte solplassene og utsikten maksimalt.

Hege viser oss rundt huset og forklarer hvordan hver centimeter av tomta vil få en hensikt. Familien får hjelp av arkitekt til uteområdet.

Populær plass  

Formen på Ekeberg-husmodellen gjør at en sitter helt skjermet på terrassen utenfor det store allrommet. Med et glasstak over, vil familien Kelly kunne nyte plassen store deler av året.

Fasaden er kledd med ulike materialer som gir både dybde og liv.

– Det blir ganske vedlikeholdsfritt her. Det passer oss veldig fint. Nå ser vi frem til å tilbringe mange fine år her – og bare nyte, smiler Hege Kelly.

Familien flytter fra Ekrene som også er i Sveio kommune. Med nærhet til sentrum, golfbanen og Albatross, har Sveioåsen – stedet de nå har valgt å bosette seg, blitt svært populært de siste årene.

– Helt klart. Her har en det meste i umiddelbar nærhet. Og mange velger å bygge seg et hus som familien Kelly har gjort – med alt på ett plan, istedet for en leilighet når de skal investere i et hjem å kunne bli eldre i, forteller Ellef Kvalvågnes fra Berge Sag.

Møt boligteamet vårt

Er det noe du lurer på, eller ønsker å slå av en uforpliktende prat om dine planer? Ta kontakt med en av oss.

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring