Hopp til innhold

Slik fikk Tore (30) og Berit (30) drømmehuset i landlige Espevik i Tysvær kommune

Produsert av: Jan-Ove Torsvik.

ESPEVIK / TYSVÆR: Da Tore og Berit Espevik gikk på jakt etter drømmehuset var løsningen plutselig enklere enn de hadde trodd. Et kjapt googlesøk etter “drømmehuset” var det som skulle til. Da dukket det opp et bilde av en bolig i Sverige som arkitekt Camilla Thorsen i Berge Sag tilpasset tomten i Espevik. Og vipps så var vi i gang! 

Se videoreportasje fra boligen under og alle bildene nederst i reportasjen.

– Vi letet lenge etter et utseende og fasadeuttrykk på huset som både Tore og jeg likte. I tillegg var det viktig for oss at det skulle passe fint inn i terrenget og omgivelsene her, uten å bli for ruvende, sier Berit, som jobber som bioingeniør i Haugesund til daglig, men er i ute mammapermisjon med vesle Agnes (6mnd) nå. 

Stilen vår er litt forskjellig, og vi bladde igjennom alt som var av kataloger, minnes Berit, men ingen hus falt helt i smak. – Det måtte rett og slett et google-søk og assistanse fra Berge Sag til, sier paret, som nå har bodd i eneboligen med utsikt over Nibbesundet i Tysvær-kommune i to måneder. 

REPORTASJE: Bli med inn til Tore og Berit på Espevik.

Google + arkitekt = Sant

De tok med seg Google-bildet av “drømmehuset” til Berge Sag og i møte med arkitekt Camilla L. Thorsen fant de løsninger for å få huset slik de ville. 

– Camilla var enkel å jobbe med og hun gjorde tilpasninger basert på våre ønsker og behov. Blant annet ville vi ha alt på ett plan, et stort og luftig kjøkken og et romslig vaskerom med egen inngang, forteller Tore, som til vanlig jobber i Nordsjøen.

Som par kan det være vanskelig å bli helt enige om stil, det har arkitekt Camilla erfaring med. 

– Camilla traff virkelig blink på første, det ble akkurat slik vi ville ha det. Store gode vindu, moderne look, og selvsagt: full utnyttelse av den flotte sjøutsikten, sier Tore fornøyd.

Luftig under taket og store vindu

Med fasade og uttrykket på plass ble det også høyt under taket. På det høyeste er det rett over 4 meter.

Med store vindu, rikelig naturlig lys og luftige rom kommer utsikten mot sjøen og fjellene i bakgrunnen virkelig til sin rett. 

– Vinduene og utsikten får oppmerksomhet hos de fleste som kommer innom og blir stadig kommentert under middagsbesøk, forteller Berit. 

Hvordan utnytte utsikten best mulig?

Berge Sag er en del av den landsdekkende boligbyggerkjeden BlinkHus.

Arkitekt Jannicke Henriksen i Blink Hus forteller oss at det er flere grep arkitekter kan ta i bruk for å utnytte utsikten best mulig. Hun nevner blant annet at å ta i bruk store vindusflater mot utsikten er svært effektivt og ikke minst vakkert for øyet.

Velg gjerne svart innvendig belistning på vinduene slik som Tore og Berit har valgt. Det rammer inn og setter fokus på utsikten på en fantastisk måte!

Jannicke Henriksen, arkitekt, Blink Hus

En deilig konsekvens av dette er også at masse naturlig lys får muligheten til å slippe inn i huset. Ellers funker det godt å løfte taket på hele eller deler av huset, slik at vinduene blir så store som mulig. Da får du samme effekt som det Tore og Berit har her, sier Jannicke.  

– I boligen, for å utnytte både vindu, naturlig lys og utsikt best mulig, er det også en idé å velge en åpen romløsning for stue og kjøkken. På den måten kan du nyte utsikt fra begge soner. Bonusen der blir også at lyset når lengre inn i boligen. 

Kjøkkenet – familiens tilholdssted

Som familie er vi veldig sosiale og liker besøk, så et sosialt kjøkken var viktig for oss, sier paret med et smil. 

Det kan du kanskje kjenne igjen i størrelsen på bordet, nikker Tore. Bordet ble faktisk til samtidig som huset. Da huset ble godkjent for bygging kom Tore over et flott eiketre på familiens gård – som etter en møysommelig prosess med kapping, sliping og pressing over nesten to år er blitt til kjøkkenbord. Et virkelig unikt bord som binder kjøkken og spisestue nydelig sammen. 

Detaljer og interiør

Foruten Google, hvor har dere hentet inspirasjon til rommene i huset? 

– Det ble mye boligblader, kataloger og Instagram i denne perioden kan du si. Og vi har nok vært innom samtlige butikker med flis, kjøkken eller annet til bolig i Haugesunds-området, sier Berit og ler. Vi ville ha noe som ikke var så sterilt, derfor har vi kanskje vært litt vågale i fargebruken. 

Favorittfargene til paret måtte selvsagt med. Berit er glad i blå-toner og Tore liker grønt. Det ser vi innslag av flere steder i huset. 

– Vi er begge opptatt av at rommene skal være lune og gode – så vi gikk for mørke farger både på bad og hovedsoverom. Utenom det så har vi valgt gullbelagte-detaljer. Det står fint til mørke farger. Detaljene finner du igjen både på badet og på kjøkkenet, sier Berit. 

Enklere hverdagslogistikk

Hverdagslogistikken i det nye hjemmet glir også fint med alt på ett plan og en godt gjennomtenkt planløsning.

Tore forteller at de valgte å flytte ytterveggen på vaskerommet litt slik at det ble noen kvadrat ekstra der i tillegg til egen, separat inngang. 

– Å utvide vaskerommet var en super løsning og med egen inngang blir det mye brukt. Barnevogn inn og ut går lett i tillegg til at det er mye enklere å holde hovedinngangen noenlunde ryddig. Anbefales, sier han. 

Alt i alt er vi rett og slett kjempefornøyd og ser frem til å bo oss skikkelig inn, smiler paret til slutt. 

FORNØYD: Tore (midten m. Agnes på armen) og Berit sammen med Rune Medhaug i Berge Sag.

LYST PÅ MER BOLIGINSPIRASJON? Husk å lese resten av boligreportasjene våre.

Ikke bare har huset på haugen et utrolig stilig uttrykk i tillegg til å være godt tilpasset tomten og terrenget, det gir også den vesle familien en enklere hverdagslogistikk og store gode oppholdsrom til hverdag og til fest. 

Så med det vil vi bare få takke Tore og Berit for tilliten, titten og og kaffekoppen – og få si tusen takk for at nettopp vi fikk bli med på å virkeliggjøre boligdrømmen deres! Ingenting er kjekkere enn å se et hus bli til et hjem.

Har du et boligprosjekt på gang eller er nysgjerrig på hvordan det er å bygge med oss? Kontakt Ellef på 98 22 93 54 eller [email protected] – og ikke nøl med å ta med noen bilder av drømmehuset ditt du også 😉 

Se alle bildene fra boligen under.

Utforsk våre hytter

Finn det perfekte andre hjem

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring