Hopp til innhold

Kjøpte nøkkelferdig – men fikk det akkurat som de ønsket 

Her i Snikspynten nummer 40, ytterst på sørsida, bor Jessica Elisabeth Hansen og Eirik Finstad Kyvik med sine tre barn.

Jessica Elisabeth Hansen og Eirik Finstad Kyvik var på jakt etter drømmeplassen for sin familie. Valget landet på vakre Soldalen på Vormedal. – Vi har ikke angret et sekund. 

30. november 2020, på Jessica Elisabeth sin bursdag, signerte de kontrakten med Berge Sag. På dagen ett år senere stod huset ferdig og familien kunne flytte inn. 

– Selv om vi har gjort en del endringer, klarte Berge Sag å levere til avtalt tid, det satte vi stor pris på. Hele prosessen har vært veldig fin, med god kommunikasjon, godt samarbeid og oppfølging, forteller Jessica Elisabeth. 

Familien har tatt tidløse valg når det kommer til fliser. I gangen og badet nede har de gått for hvite, glansa i marmorstil. På badet oppe er de sorte, men i samme stil. 

Familien i fokus 

Med et nyfødt familietilskudd teller familien i dag fem. Det viktigste for Eirik og Jessica Elisabeth da de skulle velge sted å bo var ungene. At de skulle trives der de valgte å slå seg til ro. At ikke bare huset, men også området var litt på deres premisser, med gode barnehager, skoler og fritidstilbud innen gåavstand, natur og godt miljø.  

– Vi falt for Vormedal og ikke minst Soldalen, fordi det er en god blanding av mennesker som bor her. De finnes boliger i alle prisklasser og størrelser. Det er godt med friareal rundt og mange fine lekeområder. Selv om en bor på felt, så er det fritt og luftig. Vi er også så heldige at vi ligger på et hjørne og har havutsikt. På en skyfri dag ser vi helt til Kvitsøy, sier Jessica Elisabeth. 

Kjøkkenet har blitt oppgradert etter familiens ønske. 

Mange endringer 

Planen var egentlig å kjøpe tomt. Men siden det ikke er flust av dem i området paret ønsket seg, gikk de heller over til nøkkelferdig. Med en vri – og ti, vel å merke. 

– Det har blitt en del endringer ja, sier Jessica Elisabeth og ler. 

De har gjort om på løsninger og blant annet fått snudd på trappa for å sikre direkte havutsikt idet en kommer opp i andre etasje, de har også bytta ut spotter med led-striper, droppa hvite dører og gått for sorte, skifta standardfliser med marmorinspirerte i glansa variant, oppgradert kjøkken og bad, og gått for en varmere fargepallett enn hvitt. I det hele tatt fått alt etter egen smak.

– Det var viktig for oss å få det som vi ønsket, med løsninger som passet vårt behov, og en stil som var mer oss. Underveis rådførte vi oss med megleren for å passe på at investeringene vil lønne seg, forteller Jessica Elisabeth. 

Det går i blått, varm grå og gammelrosa – med en del sorte detaljer hjemme hos Jessica Elisabeth og familien. 

Riktig valg 

Om ikke lenge har Eirik, Jessica Elisabeth og ungene bodd i Soldalen i ett år. Flere familier har kommet til – og flere kommer stadig. Ungene trives på skolen, de har fått seg venner i nabolaget og stortrives. 

– Det føles veldig trygt og godt her. Miljøet er bra og vi er fornøyde med huset. Nå gjenstår bare uteområdet. Jeg har mange ideer og gleder meg til å få realisert de. Vi angrer ikke et sekund på at vi valgte Soldalen og Berge Sag, sier Jessica Elisabeth blidt.    

Ikke rart ungene trives i Soldalen. Lekeplasser og fellesareal blir satt pris på. 

Stor suksess 

Soldalen, som ligger like sørvest for avkjørselen til Mykje skole er idyllisk. Det er det ingen tvil om. Salgsleder i Berge Sag, Stian Tønnesen er glad så mange velger å etablere seg på det vakre feltet deres, og setter pris på de gode tilbakemeldingene. 

– Vormedal er en fin plass å bo – og det er et område som Karmøy kommune satser stort på for tiden. Med nye boligområder, barnehage og skole ligger det meste til rette for at familier skal trives, sier Tønnesen og trekker også frem, renovert veinett, planer om ny ungdomsskole og storhall. 

Gjennomført bad hos Jessica Elisabeth og familien.

Det blir totalt 65 boliger i Soldalen, og til tross for at området er så ideelt for småbarnsfamilier – vil det også være midt i blinken for folk i andre livsfaser. Mangfold er viktig, påpeker Tønnesen. 

– Boligene kommer i flere varianter, både leiligheter og frittliggende eneboliger i forskjellige størrelser. At det vil bo folk her som befinner seg på ulike stadier i livet, gir et godt og variert nabolag, kommenterer han. 

Nydelige detaljer i gangen, med en flott trapp som fører rett til en fantastisk utsikt.

Ettertraktet 

Omlag 75 prosent av kundene som har kjøpt bolig i Soldalen, slo til før byggestart. Med Karmsundet i horisonten, fantastiske solforhold, trygge og gode omgivelser, moderne boliger, flotte fellesareal og lekeplasser, er det klart at Soldalen har blitt en ettertraktet plass å lande. 

– Veldig kjekt. Vi gleder oss til å følge med på utviklingen i området, og synes det er givende å se hvor fint folk får det der, avslutter Salgsleder i Berge Sag, Stian Tønnesen. 

Er du fristet til å melde flytting til unike og vakre Soldalen? Du har fortsatt sjansen: 

https://berge-hus.no/prosjekter/soldalen/
Med Karmsundet som nabo er en sikret en spektakulær utsikt. 

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring