Hopp til innhold

Albatross i Aksdal er fortsatt på vingene.

Av STIAN TØNNESEN / RUNE S. PEDERSEN – BERGE SAG

Prosjektet nærmer seg landing i markedet!

AKSDAL/BERGE SAG: Berge Sag jobber for tiden for fullt og er i sluttfasen med ferdigstillelse av tegninger og prosjekteringsarbeid av boligprosjektet Albatross. Ett prosjekt, som vi mener kommer til å bli Aksdal sentrum sitt viktigste og flotteste boligprosjekt. Ambisjonen har vært et landemerke for regionen som både vi og innbyggeren vil kunne være stolte over. Veien har vært lang, men resultatet synes å bli desto bedre.

Med flott beliggenhet midt i hjerte av Aksdal, så vil Albatross bli et landetmerke

Lang historie.

Berge Sag har som kjent vært klare til å sette i gang lenge. Normalt sett bruker vi 2 år på å utvikle prosjekter i denne størrelsesorden. Samarbeidet med kommunen har naturligvis ført med seg en lengre prosess enn vi er vant med. Når det 6 år lange utviklingssamarbeidet med kommunen heller ikke førte frem, synes vi det er både overaskende og skuffende. Kommunen trakk seg som kjent nylig fra prosjektet på oppløpslinjen. For oss er det synd at de trekker ut, samt at de brukte så lang tid og avklare sin tilstedeværelse. Det er en kjent sak at kommunen i lengre tid har lokalisert og sett behov for flere omsorgsboliger sentralt i Aksdal for sine innbyggere, noe deler av prosjektet skulle bidra med.

Berge Sag på sin side har ikke stoppet opp arbeidet, og har fortsatt en klar ambisjon om få Albatross realisert så snart som mulig. Som utbygger kan vi ikke gi noen garanti for bygging enda, da det vil avhenge av hvordan markedet vil tar imot prosjektet. Vi tror og mener imidlertid bestemt, at prosjektet er for godt og altfor viktig til å settes på vent ytterligere. Plasseringen midt i hjerte av Aksdal, med absolutt alle fasiliteter i umiddelbar nærhet gjør dette prosjektet veltilpasset og på flere måter unikt for området. Dessuten svært etterspurt, basert på interessen blant publikum som er vist i forkant av den kommende lanseringen. Vi føler oss trygge på at vi nå setter til livs et prosjekt som er både høyst relevant og særdeles viktig for både innbyggeren og den videre sentrumsutviklingen av Tysvær.

Illustrasjon av leilighetene, tegnet av Arktitektkontoret Brekke, Helgeland, Brekke. Fargesetting kan bli endret

Hva skjer med næringsdelen og omsorgsboligene?

I kjølvannet av at kommunen trakk seg ut, har naturligvis spørsmålene meldt seg om hvorvidt næringsdelen og omsorgsboligene i Albatross prosjektet vil utgå.  Svaret på det vet vi ikke med sikkert enda. Vi jobber nå med å avklare hva som er mulig. Vi vet jo at flere kan ha behov for tilrettelagte boliger i markedet både nå, og fremtiden. Det er også solide private aktører som tilbyr slike tjenester som kan ha interesse av å delta i et slik prosjekt. Dessuten har flere øvrige næringsaktører signalisert at lokaliseringen er særdeles interessant, men selvsagt er en avhengig av hvilke priser en ender ut med.

Rolf Sjursen, daglig leder i Berge Sag, jobber med private aktører som kan være aktuelle i både næringdelen og omsorgsboligdelen i prosjekt

Første byggetrinn.

Det som er sikkert er at første byggetrinn vil bestå av 20 leiligheter i varierende størrelse, og prisklasser. Alt fra 70 – 125 kvm med varierende utforming og fleksible løsninger. Alle optimalt utnyttet og med høy byggeteknisk standard. Bygget vil både møte dagens standard, og samtidig være konstruert for fremtiden med vedlikeholdsvennlighet fasade, store vindusflater og terrasser med en tidsriktig arkitektur – designet for å både passe inn blant den eksisterende bebyggelsen, men også løfte frem Aksdal sentrum. Fasiliteter som heis, parkering i lukket anlegg, elbillading, og flotte ferdig opparbeidet fellesområder er en selvfølge. De vil dessuten få flotte sol og utsiktsforhold, og være skjermet for innsyn.

Målet vårt var å starte graving nå i sommer, men det ble dessverre ikke slik. At kommunen trakk seg ut helt i sluttfasen, har naturligvis først til en uønsket forsinkelse, men vi har snudd oss rundt, og gjort en solid innsats med reprosjektering av prosjektet. Slik det ser ut nå, satser Berge Sag for fullt på å kunne være i gang med salget allerede dette året.

Salgsleder prosjekt i Berge Sag, Stian Tønnesen forteller at i første byggetrinn vil det bli 20 leiligheter.

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring