Hopp til innhold

Disse seks er nye byggeledere i Berge Sag

Produsert av: Jan-Ove Torsvik

Vi opplever stor etterspørsel etter våre tjenester, både i Hytte- og Boligavdelingen. I den forbindelse har vi siden nyttår fått med oss hele seks nye byggeledere på Berge Sag-laget.

Aldri før har det blitt igangsatt så mange hytter/fritidsboliger som de siste årene. I Hytteavdelingen har produksjonen for 2022 vært fylt opp en god stund allerede, og vi er godt i gang med å fylle opp med kunder for hytte-bygging i 2023. I tillegg til dette har vi også stor aktivitet for prosjekter i egen regi, og eneboliger for kunder med egne tomter

For å imøtekomme etterspørselen har vi siden nyttår ansatt fem nye byggeledere i tillegg til rekruttering av Simon Rørtveit fra egne rekker.  

Dette er de nye byggelederne i Berge Sag:

 • Martin Berge Jr. – Byggeleder, hytteavdelingen, kontor på Raglamyr.
 • Magnus Kristiansen – Byggeleder, hytteavdelingen, kontor på Raglamyr. 
 • Pranas Navickas – Byggeleder, hytteavdelingen – kontor i Skien.
 • Tom Røste – Byggeleder, hytteavdelingen – kontor Kongsberg.
 • Torbjørn Haugarne – Byggeleder, hytteavdelingen – kontor på Haukeli.
 • Simon Rørtveit – Byggeleder, hytteavdelingen, kontor på Raglamyr. 

Får grundig opplæring på Raglamyr

Sten Arve Nornes er Driftsjef i Berge Sag og ansvarlig for opplæringen. Han kan fortelle at den første uken går 3-4 dager med til grundig opplæring av Byggelederene før de så går i gang med egne prosjekter med mentorordning. 

Martin, Magnus og Pranas startet alle i uke 1. Og resten nå 1. mars. 

Under opplæringsdagene skal byggelederne få grundig gjennomgang av våre rutiner, programvare og verktøy som brukes. Vi har også stort fokus på hvordan vi skal kommunisere med under-entrepenører og kunder slik at alle parter får en så god opplevelse og ryddig byggeprosess som mulig. 

Vi forventer så klart ikke at de skal være utlærte etter 3-4 dager, men vi ønsker å bruke god tid på våre nyansatte og legge til rette for at de skal lykkes i jobben som byggeleder.

Det er stor stas for oss å høre at de nyansatte er svært fornøyde med opplæringen og velkomsten de har fått.

Bli kjent med våre nye byggeledere

Vi benyttet anledningen til å stille våre nye byggeledere noen kjappe spørsmål slik at du kan få bli litt bedre kjent med de. 

Martin Berge (28 år, Ølensvåg)

Hva er din bakgrunn?

Jeg er utdannet ingeniør ved høyskolen i Bergen og har tidligere jobbet som ingeniør ved LAB Entreprenør (AF gruppen) og som Anleggsleder i Kruse Smith Entreprenør.

Hva var grunnen for at du ønsket å jobbe i Berge Sag?

Når det kommer til ønsket om å jobbe i Berge sag, så ligger det litt i navnet mitt. Det har vel alltid ligget i kortene at jeg skulle starte i Berge Sag, og tiden var nå inne for at jeg skulle vende blikket mot bedriften, etter noen år på villspor.

Hvordan har starten vært?

Jeg var så heldig å overta fra en tidligere byggeleder med prosjekter som var i full gang. Det har til tider vært hektisk, både med nye systemer og rutiner, men jeg føler nå som jeg får mer kontroll, at ting faller på plass.

Hva ser du mest frem til i jobben som byggeleder i Berge Sag & Trelast AS?

Det å få begynne som byggeleder i Berge Sag & Trelast er jeg svært fornøyd med. Da får jeg bruke tidligere erfaringer på en ny måte. Dette med å drive byggeledelse på fjellet, både med lang veg og til tider krevende værforhold, er nye utfordringer for meg. Jeg ser også frem til å få delta i et så sosialt og godt arbeidsmiljø med mange dyktige kolleger.

Magnus Kristiansen (32 år, Haugesund):

Hva er din bakgrunn?

Jeg har jobbet som tømrer i 15 år og har vært selvstendig næringsdrivende siden 2010. Jeg har vært innleid til Berge Sag tidligere og er nå ansatt i hytteavdelingen.

Hva var grunnen for at du ønsket å jobbe i Berge Sag?

Jeg har hørt mye positivt om selskapet. De har et solid navn og rykte i området så jeg tenkte at alt i alt må dette være en bra plass å jobbe.

Hvordan har starten vært?

Jeg begynte 3. januar. Det har vært lærerikt og kjekt å komme i gang med mye å sette seg inn i. VI har hatt fire dager med kurs på kontoret for å sette oss inn i systemer, prosedyrer, team osv. på Raglamyr sammen med Sten Arve Nornes. Jeg begynner å komme inn i ting og har kommet i gang med egne prosjekter.

Hva ser du mest frem til i jobben som byggeleder i Berge Sag & Trelast AS?

Jeg ønsker å utvikle meg som byggeleder og levere flotte hus og hytter til fornøyde kunder.

Pranas Navickas (53 år, Skien):

Hva er din bakgrunn?

Jeg kom til Norge og begynte som vaktmester i 2003. Etter hvert fikk jeg stilling som formann i samme bedrift. Tok bygg-utdanning på Fagskolen i Telemark og har jobbet som byggeleder i samme bedrift til jeg nå gikk over til Berge Sag.

Hva var grunnen for at du ønsket å jobbe i Berge Sag?

Stillingen og selskapet opplevdes utrolig attraktivt, spesielt størrelse på bedriften, struktur og arbeidsmåte. Jeg var på jakt etter nye utfordringer og har lenge tenkt at Berge Sag kunne være en aktuel arbeidsgiver. 

Hvordan har starten vært?

Det har vært litt krevende med mye nyttt som system og prosedyrer å sette seg inn i, men alt i alt har det vært bra og spennende med bratt læringskurve. 

Hva ser du mest frem til i jobben som byggeleder i Berge Sag & Trelast AS?

Å vokse og lære både profesjonelt og personlig i et spennende selskap med store muligheter. 

Tom Røste (48 år, Kongsberg):

Hva er din bakgrunn?

Jeg har jobbet som tømrer i 30 år, 10 år på kontor som byggeleder, prosjektleder, teamleder osv. med og uten personalansvar. 

Hva var grunnen for at du ønsket å jobbe i Berge Sag?

Jeg ønsket en type rolle som byggeleder hvor det er korte avstander fra spørsmål til beslutning. Berge Sag virker å fremstå som et solid firma med en stolt historie og lys fremtid. I tillegg har prosessen vært ryddig, og jeg har hatt veldig god dialog og kjemi med både Stein Arve og Rune, noe som har betydd mye for meg. 

Hvordan har starten vært?

Prosessen har vært veldig ryddig og grei. Folk ringer kjapt tilbake om de ikke kan svare, og jeg føler meg godt mottat.

Hva ser du mest frem til i jobben som byggeleder i Berge Sag & Trelast AS?

Jeg ser rett og slett frem til å komme i gang, få noen egne prosjekter og kunder jeg kan  bistå med å få realisert hyttedrømmen.

Torbjørn Haugarne (51 år, kontor på XL-bygg på Edland/Haukeli):

Hva er din bakgrunn?

Hovedbakgrunn er tømrer. Jeg har jobbet for Berge Sag (XL Bygg) tidligere,og jeg har drevet selvstendig som tømrer 15-20 år. Berge Sag kjøpte opp byggevareavdelingen i Haukeligrend, Vinje Sag i Åmot. Jeg kom med på lasset i forbindelse med oppkjøp på Haukeli. De siste fire årene har jeg vært avdelingsleder på XL Bygg Haukeli og XL Bygg Vinje Sag siste.

Hva var grunnen for at du ønsket å jobbe i Berge Sag?

Jeg trives veldig godt i systemet, kjenner det jo litt fra innsiden fra før. Jan Berge kjenner jeg fra da han var sjefen mini XL Bygg-systemet. Jeg handlet en del fra konsernet da jeg drev for meg selv og kunne tenke meg å komme tilbake. 

Hvordan har starten vært?

Jeg fikk opplæring i Haugesund 1. mars. Jeg var veldig nysgjerrig på hvordan dette skulle bli. Jeg er spent og glad for å være tilbake og føler meg veldig velkommen. 

Hva ser du mest frem til i jobben som byggeleder i Berge Sag & Trelast AS?

Jeg ser frem til å ha en jobb der jeg kan styre hverdagen litt selv, ha frihet under ansvar. At det er en jobb med mulighet til å både være litt ute og litt på kontor, er positivt. I tillegg opplever jeg at det er et svært godt fagmiljø i Berge Sag med utviklingsmuligheter både personlig, profesjonelt og internt i konsernet. 

Simon Rørtveit er tidligere Prosjektleder/Byggeleder i vår Byggfornyelse Avdeling, men kommer nå over til hytteavdelingen. 

Så med det vil vi ønske dere velkommen til Berge Sag, Martin, Magnus, Pranas, Tom, Torbjørn og Simon! Vi er storfornøyd med å få dere med på laget og gleder oss til å bli bedre kjent med dere! 

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

  Har du allerede tomt?

  Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

  Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

  Samtykkeerklæring