Hopp til innhold

Bjørn (29) og Sigbjørn (40) startet som lærlinger – nå er de byggeledere med ansvar for 25 prosjekter på Haugalandet

BYGGELEDERE: Sigbjørn Børretzen (40) og Bjørn Heggen (29) startet begge som lærlinger i Berge Sag Fagbygg. Her har de gått gradene og nå er de begge byggeledere med ansvar for 25 prosjekter. 

HAUGESUND: I Berge Sag Fagbygg er utviklingsmulighetene store. Bjørn Heggen (29) og Sigbjørn Børretzen (40) har begge gått veien fra lærling til byggeleder i selskapet. De fikk muligheten ved å sette seg tilbake på skolebenken, på Berge Sag sin regning.

Produsert av: Jan-Ove Torsvik

– Tilbake i 2015 fikk jeg gå to år på teknisk fagskole i Bergen. Den etterutdanningen utviklet jeg meg veldig på. Det gir en faglig tyngde i tillegg til erfaringen som tømrer, forteller Bjørn som er født og oppvokst i Ølen.

VARIERTE HVERDAG : Bjørn og Sigbjørn har en variert hverdag med mange baller som skal sjongleres og problemer som må løses. Her fra boligfeltet Soldalen på Vormedal sammen med en knippe dyktige tømrere fra Berge Sag Fagbygg.

Nye utfordringer

De to tidligere tømrerne har begge stor interesse for bygg, og det å skape noe fra bunn av er noe de setter pris på.

For Bjørns del ble det en litt annerledes arbeidshverdag når han nylig startet i jobben som byggeleder.

Som byggeleder vil han få en variert hverdag, med nye oppgaver og utfordringer. Byggeledere setter sammen prosjektene i større grad, fra allokering av ressurser til planlegging og fremdrift. 

– Nå skal jeg også koordinere og kontrollere at alle underleverandører som rørlegger elektriker, maler og tømrere utfører i henhold til prosjekteringen, forteller den muntre 29-åringen.   

– Det er aldri en kjedelig dag på jobb. Vi som byggeledere må både være raske problemløsere og spille på både erfaring og folkene rundt oss. Å flytte en dør er ikke bare å flytte en dør, det kan ha mange konsekvenser. 

Sigbjørn Børretzen, Byggeleder, Berge Sag & Trelast

I byggebransjen er det litt sånn at når ting oppstår så må det løses raskt og godt, ellers blir det som dominobrikker som kan utløse forsinkelser og konsekvenser. 

Sammen har Sigbjørn og Bjørn ansvaret for de fleste av de pågående prosjektene i Berge Sag Fagbygg.

– Det er aldri en kjedelig dag på jobb, forteller Sigbjørn. Vi som byggeledere må både være raske problemløsere og spille på både erfaring og folkene rundt oss. Å flytte en dør er ikke bare å flytte en dør, det kan ha mange konsekvenser, forteller Sigbjørn engasjert. 

– Det er også kjekt at vi får være med å påvirke hvordan det skal se ut til slutt. Enkelte prosjekter er mer fastsatt enn andre, men det er alltid stas når kunden er så storsinnet at de viser tillit og du får lov til å legge frem forslag, og du ser de liker ideene du legger frem. Det er utrolig gøy, forteller den erfarne byggelederen fra Etne. 

ERFAREN: Sigbjørn har lang erfaring i Berge Sag. 2 år som tømrerlærling, 17 år som tømrer og 3 år som byggeleder i Berge Sag Fagbygg. Her diskuterer han løsninger med Jonas Eikesdal for en enebolig i byggefeltet Soldalen, Vormedal.

Store muligheter for utvikling

Med så mange ulike prosjekter og varierte oppgaver som det er i Berge Sag, er det alltid behov for påfyll av kunnskap og læring.

Derfor ser bedriften alltid etter flinke folk som vil utdanne seg videre, og følge i Bjørn og Sigbjørn sine spor. 

Se våre ledige stillinger her.

– Tømrerne må vise interesse for at de har lyst til å videreutdanne seg. I Berge Sag Fagbygg er de flinke til å pushe folk de ser har potensiale, en må bare vise det når en er på jobb, sier Sigbjørn og fortsetter;

– Om du viser at du kan og vil, er mulighetene store for utvikling i Berge Sag-konsernet.

LES OGSÅ: Marius (19), Daniel (19) og Torbjørn (19) fikk alle lærlingplass i bedriften de ønsket.

Sigbjørn vet godt hva han snakker om. Han har vært i Berge Sag-systemet siden 1999 og på veien har han hatt flere stillinger. 

– Jeg startet fra bunn av, som lærling, før jeg etter fagbrevet hadde mine egne lærlinger som fulgte meg. Jeg har også vært formann og bas, før Berge Sag sponset skolen og la til rette for utdanningen til å bli byggeleder, forteller han om sin karrierevei. 

STORE MULIGHETER: Leder for prosjektavdelingen i Berge Sag og Trelast AS, Rune Selle Pedersen (t.v), forteller at Berge Sag alltid er på jakt etter flinke og trivelige fagfolk med ambisjoner og som ønsker å utvikle seg. Her sammen med lærling Marius Gismervik Jørgensen (t.h.).

Rune Selle Pedersen, leder for prosjektavdelingen i Berge Sag og Trelast AS, er tydelig på at det er store fordeler ved å finne de rette folkene i egne rekker. 

LES OGSÅ: Denne tømreren har 38 års erfaring: Her er hans 3 beste tips til fremadstormende lærlinger.

– Ved internrekruttering av Sigbjørn og Bjørn var vi allerede klar over interesseområdene og personlighetene deres. Vi var trygge på kunnskapsnivået og arbeidsmoralen de begge har, sier han. 

Trygt sted å komme tilbake til

Berge Sag er en god bedrift å utvikle seg i.

Det er en stor, stabil bedrift, med spennende prosjekter, konkurransedyktige betingelser og godt arbeidsmiljø. Og er du tømrer trenger det ikke stoppe der – om du vil utvikle deg videre er mulighetene store for det, sier Bjørn. 

Og etter at videreutdanningen er fullført, kan tømrerne være trygge på at det også er en jobb der å komme tilbake til. 

– Med stipendet låser du deg til bedriften i to år, men så er du jo sikret jobb fremover også og om du trives og vil fortsette er jo det helt strålende, forklarer Bjørn, før Sigbjørn legger til:

– Og i Berge Sag-systemet er det egne folk som jobber med tomte- og boligfeltsutvikling. Disse tar den tunge jobben med å få alt klart slik at det faktisk kan bygges her. Med slik god, langsiktig planlegging og mange boligfelt som det jobbes med parallelt, så vet du at det er mye å gjøre i lang tid fremover og at arbeidsplassen din er trygg. Derfor er det så greit å jobbe i Berge Sag, avslutter han. 

Ønsker du å utvikle deg i Berge Sag Fagbygg? Vi er vi alltid på jakt etter flinke tømrere, lærlinger og deg som har mål om å bli byggeleder. Se våre ledige stillinger eller ta kontakt med daglig leder Aase V. Berge på [email protected] / 98229355 for en prat. 

Utforsk boligene våre

Finn det perfekte nye hjemmet

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring