Hopp til innhold

Huset i skogen: Bli med inn til Emilie (31) og Anders (30) på Førland, Aksdal

Produsert av: Jan-Ove Torsvik.

FØRLAND / TYSVÆR: Gjemt i skogen, en liten kilometer fra krysset til Førland, mellom grantrær, sauer og bondegårder, finner du Emilie og Anders Klausen Sandviks nye enebolig. Et knalltøft hus i moderne stil, men likevel svært ulikt “vanlige” funkishus som er så populære i dag.

Se videoreportasje fra boligen under og alle bildene nederst i reportasjen.

Paret kjøpte tomten på drøye 10 mål for ca. 5 år siden og har jobbet med å få den godkjent i kommunen mens de har bodd forskjellige steder i forbindelse med jobb og studier. 

Da tomten tilslutt ble byggeklar, og etter en byggeprosess på rundt et år, har paret nå skapt seg et unikt hjem med gress på taket, geiter på plassen og en dør som alltid står åpen for besøk.  

REPORTASJE: Bli med hjem til Emilie og Anders og huset i skogen.

– Vi er en åpen og inviterende familie. Første måneden vi bodde her hadde vi overnatting 24 av 31 dager. Så du kan si at arkitekten vår traff blink da vi kom med ønskene våre om god plass, forteller Emilie Klausen villig. 

I mai i år tok de over boligen og det gikk ikke lang tid før døren åpnet seg for besøk. 

Emilie, som er fra Rena i Hedmark, er opptatt av at det alltid skal være plass til besøk og overnatting fra familie og venner – og det har de virkelig fått!

Hole in one på første designutkast

Paret var i utgangspunktet i kontakt med flere byggefirma, men da de fikk se designforslaget fra Berge Sag var de “solgt”. 

– Det var sånn irriterende “spot on” egentlig. Jeg jobber selv som selger og tenkte jo at vi skal holde 2-3 stykker varme og sette tilbud litt opp mot hverandre, men det var ikke vits. Hole in one, forteller Anders med et smil.

Det var sånn irriterende “spot on” egentlig. Jeg jobber selv som selger og tenkte jo at vi skal holde 2-3 stykker varme og sette tilbud litt opp mot hverandre, men det var ikke vits. Hole in one!

Anders Klausen Sandvik

Det var arkitekt Jannicke Henriksen i Blink Hus, hvor Berge Sag er medlem, som sto bak designet. I tillegg fikk de også god hjelp av husselger Ronny Gundersen i Berge Sag underveis, og er takknemlig for hans engasjement både før og underveis i prosessen. 

– Når du har flinke og erfarne folk med deg som har gjort det før så blir liksom 1+1 = 3, sier Anders. Jannicke, Ronny og resten av gjengen i Berge Sag hjalp oss å finne gode og smarte løsninger.

Arkitekt Jannicke forteller oss at det var et artig prosjekt å jobbe med, og deler litt av sine tanker: 

– Emilie og Anders hadde klare ønsker fra start, noe som førte til en god og åpen dialog hele veien. Siden huset har et ganske unikt utseende var den største utfordringen å få en fin flyt mellom de to fløyene i front, men det syns jeg vi fikk veldig fint til. Alt i alt er det utrolig gøy å se huset i omgivelsene sine, og jeg syns det passer godt inn. Spesielt med gresset på taket! 

Moderne hytte møter herskapelig hus

Emilie og Anders tok utgangspunkt i “Hytte L”, en moderne hytte fra hyttekatalogen til Berge Sag. De ville likevel ha et litt mer herskapelig uttrykk og fikk boligen tilpasset sine ønsker og behov. 

– Så da ble det moderne hytte møter herskapshus, ler Emilie. Vi har begge alltid drømt om et småbruk, så det er grunnen til at gresset og geitene på taket ble en viktig del av boligen, forteller hun entusiastisk.

Geiter på taket?!?

– Ja, ler Emilie. Det er kanskje noe de fleste forbinder med hytter og støler langt til fjells, men vi fant ut at det var både praktisk og koselig når vi skulle ha gress på taket. Og så trives faktisk geitene godt i høyden. 

I det daglige jobber Emilie som business controller på Husøy, og Anders jobber med shipping på Husøy havn. Og foruten de to bor fuglehunden Merkel, katten Losen og da altså geitene Benny, Lilly, Olivia, Kvitbjørn og Kvitnos. Førstnevnte er førstemann som kommer oss stormende i møte når vi besøker familien en fredag i begynnelsen av oktober. 

Husets hjerte

I dagens boliger er kjøkkenet et særdeles viktig rom. Ikke bare for matlaging, men også for hverdagslige gjøremål, hygge og det sosiale. Dette gjelder også hos Emilie og Anders. 

Det første som møter deg når du kommer inn i det 44 m2 store rommet er en majestetisk takhøyde på hele 5,4 meter og vinduer som går hele veien fra gulv til tak. Dette gir en helt vanvittig romfølelse som rett og slett vanskelig lar seg beskrive med ord og bilder. 

Videre er det gjort plass til et flott hjemmelaget spisebord fra Espevik (laget av samme treet som hos Tore og Berit forøvrig) med plass til 12 personer og et plassbygget kjøkken i lekker base grønn farge levert av HTH.  

– Både Anders og jeg liker godt folk og var begge opptatt av at kjøkkenet skulle ha god plass og legge til rette for gode opplevelser før, under og etter måltidet, forteller Emilie. Når vi også fikk smarte løsninger som spesialtilpasset oppbevaring under trappen til hemsen og inngang til boden gjemt bak skapdøren, så ble dette virkelig innertier.

Rustikk, farger og hems

På kjøkkenet har de også fått plass til en vakker gammel seng langs ene veggen. Og vi finner et gammelt sagblad fra familiegården til Anders som blikkfang på veggen på motsatt side.

I tillegg har paret satt inn en huske ved kjøkkenbenken (som på mirakuløst vis er festet i taket 5 meter høyere oppe). Alt sammen stilige detaljer som gir rommet sjel og personlighet. 

Siden utgangspunktet for boligen var en hytte måtte familien også ha med hems over deler av kjøkkenet. Her finner vi “tv-stua” med sofakrok og Playstation. 

Når vi beveger oss over i den andre fløyen mot stua finner vi sterke farger, innslag av gull og den mer herskapelige interessen til paret. 

– Vi ville gjerne ha en bolig med særpreg. Vi digger gjenbruk, å kombinere stiler og kanskje i noens øyne, litt vågale farger. Anders har alltid backet idéene mine og stort sett har vi blitt enige om hvordan vi ville ha det, forteller Emilie. 

Hvor finner du all inspirasjonen din fra?

– Jeg kommer fra en familie med sterke farger, store møbler og en kunstner som mor. I tillegg ferierte vi mye på sætra på Røros som barn. Så jeg tror mye av inspirasjonen min kan hentes derfra, forteller Emilie. I tillegg er Anders så tøff på fargevalg. Det kan man gjerne se i stua med Statement Blue som hovedfarge. 

Følg magefølelsen

Dette er det første huset dere bygger, hvilke tips har du til andre som skal bygge? 

– Som førstegangsbyggere var det beste jeg og Anders gjorde å følge magefølelsen. Hva som får likes eller er trendy på Instagram bør ikke være det du navigerer etter, selv om du så klart kan få mye god inspirasjon derfra, forteller Emilie tilslutt og legger til: Det er jo tross alt vi som skal bo her og være fornøyde – og det kan jeg med hånden på hjerte si at vi er blitt.

Husbyggerne Emilie og Anders sammen med avdelingsleder Rune Medhaug i Berge Sag Boligavdelingen.
FORNØYD: Husbyggerne Emilie og Anders Klausen Sandvik sammen med leder for Boligavdelingen i Berge Sag, Rune Medhaug.

Og med det sagt vil vi i Berge Sag bare få takke så mye for tilliten og ønske både Anders, Emilie og alle dyrene på plassen alt det beste for fremtiden! 

Huset i skogen med geitene på taket er virkelig et moderne og funksjonelt hus, men samtidig originalt og med masse sjel. Vi i Berge Sag er både stolt og takknemlige for at vi ble valgt og for at vi fikk lov å komme på besøk å se nå når dere er kommet dere i hus!

Siden du nå har lest til slutten vil du kanskje se boligen til Tore og Berit eller før-og-etter-bilder fra dette rehabiliteringsprosjektete i Gismarvik?

Og har du et boligprosjekt på gang, er nysgjerrig på hvordan det er å bygge med oss eller kanskje trenger plass til noen husdyr?😄 Vi har erfarne arkitekter og fagfolk som hjelper deg fra strek til virkelighet! Kontakt Ellef på 98 22 93 54 eller [email protected] for en uforpliktende boligprat og pristilbud. 

Se alle bildene fra boligen under.

Utforsk våre hytter

Finn det perfekte andre hjem

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring