Hopp til innhold

– Salget er så bra at jeg synes det er unormalt mye

Av Arnstein Olaisen

Publisert i Haugesunds Avis 08.september 2020

BOLIG: Byggefeltet på Vormedal skal totalt bestå av rundt 65 boliger. I første byggetrinn er 30 enheter lagt ut for salg.

Siden salgsstart i juni er ti enheter solgt. Det tilsvarer salg for mellom 40 og 45 millioner kroner, opplyses det fra Berge Sag, som står for utbyggingen.

– Vi har jo stor tro på området og utbyggingen. Visste at dette ville slå bra an. Men at det skulle bli så god fart i salget på så kort tid, hadde vi ikke regnet med, sier prosjektutvikler Rune S. Pedersen.

Han har 16–17 års erfaring fra byggebransjen på Haugalandet og har med sin bakgrunn et godt sammenligningsgrunnlag.

– Andre vil kanskje si noe annet om sine prosjekter. Men på drøye to sommermåneder har vi solgt 8–10 enheter. Salget er så bra at jeg synes det er unormalt mye, sier Rune S. Pedersen i Berge Sag.

– All time high pr. august

Han viser til at året har vært noe spesielt. Særlig fra mars av.

– Et år av det rare slaget, og folk hadde en forventning om at boligmarkedet kanskje ville lide under koronasituasjonen. Men så ser vi altså at vi selger mer enn vi hadde trodd, sier Pedersen.

RIFT: – Det tikker og går inn. For Berge Sag som helhet snakker vi om all time high pr. august, sier prosjektutvikler Rune S. Pedersen. Foto: Carsten Kickstat

I tillegg har det vært stor interesse for boliger på andre felt i området. Både Lyngtunet og Moksheim er det solgt enheter den siste tiden.

– Det tikker og går inn. For Berge Sag som helhet snakker vi om all time high pr. august, om vi tar med alle avdelinger. Hytte, hus og rehabilitering, sier Pedersen.

Mest barnefamilier

I Soldalen er fem boliger av de tretti første enhetene definert å være i høyere prisklasse, som vil si opp mot seks millioner kroner.

– Vi var litt spente på de dyreste. Trodde kanskje én av disse skulle bli solgt tidlig, men siden juni vi har allerede solgt tre og har den fjerde på gang av i alt fem, sier Pedersen.

Feltet Soldalen har boliger i ulike prisklasser og størrelser, med og uten garasje eller carport. Noe som resulterer i forskjellige priser.

– Det starter på 3,3 millioner og går opp til 5,8 millioner, sier Pedersen.

Yngre og i hovedsak barnefamilier utgjør majoriteten av boligkjøperne.

Leiligheter til to millioner

I tillegg har Berge Sag satt i gang bygging av leiligheter i Soldalen. Disse koster om lag to millioner og er på rundt 70 kvadratmeter.

– Vi er i gang med å bygge to firemannsboliger av totalt fire. Det vil si at åtte leiligheter er ferdige om rundt ni måneders tid. Dette er for dem som vil raskt inn, sier Pedersen.

Soldalen-feltet ligger ca. 140 meter fra Karmsundet. I et område som betegnes som sentralt på Fastlands-Karmøy.

ULIKE PRISKLASSER: Totalt skal det bli 65 enheter på byggefeltet. Halvparten av de dyreste boligene ute for salg er allerede kjøpt. Foto: Berge Sag

Pedersen tror beliggenheten har mye å si for populariteten og salgstallene.

– Nærhet til T-forbindelsen betyr noe, for det er kort vei til Kårstø og til Karmøy. Men også til Haugesund. Nærhet til Mykje skole er også av betydning, tror prosjektutvikleren.

– Viser at vi mener alvor

Men hva tenker Pedersen om hvorfor Berge Sag har solgt så mye mer enn forventet i Soldalen til nå? Ikke minst i løpet av sommermånedene, som normalt er relativt rolige når det gjelder boligsalg?

– Sommeren pleier å være stille, ja. Og i begynnelsen av april, etter nedstengningen av landet, så det ikke så spenstig ut. Men jeg tror rentenivået hjelper på. De som har jobb, har aldri hatt det bedre, sier Pedersen.

Han tror også det har mye å si at et boligprosjekt er mer enn planer på papir.

– Å selge noe som er usikkert, er ikke gunstig. Vi har opparbeidet området, med plener, infrastruktur, lekeplasser. Vi viser at vi mener alvor. Folk ser at dette er et felt som blir gjennomført, sier Rune S. Pedersen i Berge Sag.

__________________________________________________________________________

Saken er hentet fra Haugesunds Avis – publisert 08. september 2020

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring