Hopp til innhold

Et nytt nabolag begynner å ta form!

Av Alexander urrang hauge – haugesunds avis

– Da vi fikk Lotte begynte vi å se oss rundt. Vi ville jo etablere oss og finne et godt sted hvor hun kunne vokse opp, forteller Christian Røed.

SOLDALEN/BERGE SAG: Været kunne nesten ikke vært finere. Karmsundet bader i lav høstsol og lyden av hammerslag og den ubeskrivelige lukten av frisk luft blander seg. Soldalen ligger like vest for Mykje Skole. Her begynner et nytt nabolag å ta form.

-Da vi fikk Lotte begynte vi å se oss rundt. Vi ville jo etablere oss og finne et godt sted hvor hun kunne vokse opp, forteller Christian Røed og løfter henne ut av vognen. Hun har lilla dress, lue og roser i kinnene.

Christian, Lotte og samboeren har kjøpt hus i Soldalen. 172 kvadratmeter med forventning og god oppvekst. Stuer, kjøkken, to bad og fire soverom som skal romme omtrent alt det beste i livet. Nemlig det å bo trygt.

Lille Lotte er knapt et år og har begynt på et av livets største vidunder. Hun har begynt å gå. Og nå går den lille jenta noen forsiktige skritt på den store lekeplassen, som nesten fortjener å bli kalt lekepark, på grunn av sin størrelse.

BYGGER FOR FREMTIDEN: Pappa Christian Røed nyter pappaperm med datteren Lotte mens samboeren er på jobb. Nå gleder den lille familien seg til de kan flytte inn i huset i Soldalen

Søkte etter den rette plassen å bo

-Vi kjørte rundt, søkte på nettet og så på ulike prosjekt og likte godt Soldalen. Når du kjøper hus vil du jo at de som bygger det har peiling. Vi vet Berge Sag har holdt på lenge. Det er betryggende, sier Christian.

Dialekten avslører at han er fra sørfylket. Dermed passet det ekstra godt å slå seg ned sør for Haugesund.

-Vi ville bo nærme Karmsundet og ha denne friske, gode lufta. Her er det jo mange som bosetter seg, det er skole og barnehage i nærheten og kort vei til t-forbindelsen når vi skal til Stavanger en tur, forklarer han.

Berge Sag må ha truffet den berømte spikeren på hodet med Soldalen-prosjektet. Sentral beliggenhet, kort vei til hverdagens grunnleggende bestanddeler som skole, barnehage og butikk – og ikke minst kort kjøretur eller busstur til alle andre tenkelige behov.

SOLDALEN OG SUKSESS: -Vi opplever stor interesse for Soldalen. Kombinasjonen av en fantastisk beliggenhet, moderne design og gode planløsninger sammen med mangfoldet av variasjon og størrelser på boliger er nøkkelfaktorer, sier Stian Tønnesen, som er salgsleder for prosjekt i Berge Sag

-For oss på Mykje skole er det flott å se at området bygges ut. Det sikrer rekruttering av nye elever til skolen, forteller rektor Terje Kjærgård.

Mykje skole ble bygget i 2008 og er senere påbygget. I dag har skolen 385 elever.

Den viktige dialogen

-Jeg synes dialogen med Berge Sag har vært god. Stian Tønnesen har fulgt oss godt opp. Når vi kommer tidlig inn i prosessen så er det mange valgmuligheter og nå har vi mange beslutninger som skal tas, sier han.

Det er jo alltid ting man lurer på og da er det godt å få svar. Hvilket kjøkken, hvordan skal badet se ut, hvilke gulv, skal vi ha spotter i taket, hvilke farger?

BYGGELEDER: Når du kjøper bolig i Soldalen informerer Sigbjørn Børretzen og Stian Tønnesen deg hele vegen om hvilke valg som må tas og fremdriften i byggingen

Lotte smiler lurt og kikker seg nysgjerrig rundt. Lite vet hun at om noen år kan hun løpe rundt i disse gatene. Først til fots, så med trehjulsykkel, sparkesykkel og sykkel. Det kommer til å være en god blanding av småbarnsfamilier, nyetablerte og mer voksne naboer. Liv i gata, men også ro. Alt som et nabolag trenger.

I Soldalen ble 29 eneboliger lagt ut for salg på forsommeren. Status i skrivende stund er at 18 av de er solgt og ytterligere 2 reservert. Dette er rekordhøyt forhåndssalg for Berge Sag, og unikt for regionen. Alle eneboligene som er solgt vil være ferdigstilte og innflytningsklare ila 2021. Nabolaget vil ta form i rekordfart. Karmøy kommune kan glede seg over innbyggervekst, og skole og barnehage vil få mange nye barn i klassene.

Berge Sags erfaring

Berge Sag er langt i fra fersk i gamet. I over 100 år har de levert kvalitetsboliger i vår region. Lyden av spikerpistol, kappsag og hammerslag vitner om at historien fortsetter i Soldalen. Flere snekkerlag er i gang og jobber på flere hus parallelt.

-Nesten alle materialene er ferdig kappet når de kommer hit. Vi bygger hus som om det var lego for store gutter. Alt blir nøyaktig, alt blir rett og vi kan bygge langt mer effektivt, sier Sigbjørn Børretzen fra Etne. Han er byggeleder i Soldalen og styrer prosjektet med stødig hånd.

SOLID HÅNDVERK: Berge Sag er lærlingbedrift og har bygget boliger på Haugalandet i over 100 år. Olav Hallingstad er bas og fagarbeider i Berge Sag

-Det er jeg, sammen med Stian som har all dialog med boligkjøperne når de kjøper bolig av oss på Soldalen. Etter at Stian har avklart tilvalg med kunden overtar jeg dialog med boligkjøperne. Det er en fin prosess der vi involverer kunden slik at du alltid får god tid til å ta avgjørelser og valg, sier Sigbjørn.

-Det er jo selvsagt stas for både oss og kunden når husene tar form og forventingene stiger, fortsetter han.

-De som kjøper tidlig i prosessen blir kalt inn til opptil fire møter hvor vi går igjennom valgene, ser på løsninger og gjør opp status. Ofte ønsker jo folk små justeringer. Vi ønsker å etterkomme mest mulig, sier han.

Solide Soldalen

Sigbjørn har det travelt. Ikke bare har han flere snekkerlag i arbeid, Berge Sag er også lærlingbedrift og tar inn 3-4 lærlinger hvert år.

-Det er mange fordeler med norske tømrere. Når de har gått læretiden hos oss kjenner både oss, og vi dem. Det er en god ting, sier han.

En siste og avgjørende faktor for Sigbjørns travelhet er det gode salget i Soldalen. Åtte leiligheter ble lagt ut for salg i sommer. To leiligheter er solgt, seks ledige. 1 reservert. I tillegg har salget av eneboliger gått i et forrykende tempo! Leilighetene vil stå innflytningsklare i løpet av andre kvartal 2021

– I starten av nyåret vil siste byggetrinnet bli lagt ut for salg. Dette vil bestå av 21 eneboliger i varierende størrelse på mellom 125 – 195 kvm og åtte leiligheter. Hvis du som leser dette er interessert  – ikke nøl med å ta en telefon til oss, sier Stian Tønnesen som er salgsleder for prosjektene i Berge Sag.

SOLDALEN: Slik vi det flotte boligområdet se ut når det er ferdig utbygd

-Så kommer vi tidlig i gang og dere får mest mulig valg i byggeprosessen, fortsetter han.

Berge Sag vil i 2020 oppleve rekordhøyt salg av sine boligprosjekter. Selv den gang selskapet solgte på store prosjekter som Hemmingstad Gård, har ikke Berge Sag opplevd lignende salg som nå.

-Selv om salget fordeler seg på flere prosjekter, har salget på Soldalen vært det mest populære, og naturligvis derfor det støste bidraget til at vi i år vil oppleve et «all time high» salg av boligprosjekter på Haugalandet, forteller Stian.

Gleder seg til å flytte inn

For Christian, samboeren og lille Lotte vil 2021 bli et år for minnebøkene, Flytte inn i nytt hus og etablere seg for en trygg, nær og innholdsrik tilværelse i Soldalen.

LEKEPLASS I SOLEN: Lekeplassen er så stor at det kunne blitt kalt lekepark. Den er allerede godt brukt av unger i nabolaget

-Jeg kjører innom her minst en gang i uka for å se på fremdriften. Det er jo en vanvittig fremdrift i Soldalen. Vi gleder oss til å flytte inn, sier Christian med Lotte på armen.

 

 

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring