Hopp til innhold

– Vi gleder oss til å få enda flere unger i nabolaget!

Endelig kommer Skeiseidtunet. Det er det mange som er glade for. – Vi elsker å bo her og gleder oss til å få enda flere unger i nærmiljøet – og på fotballaget, sier Mathilde (10), Lilja (10) og Eivor (10).

I mars kom endelig nyheten om realisering av Skeiseidtunet. Reguleringsarbeidet og planen for de første 100 boligene er godkjent, og Berge Sag er klare for å sette i gang.

– Dette blir fantastisk, vi gleder oss til å komme i gang – og ikke minst se de første boligene klare. Samlet vil utbyggingen romme rundt 1000 boenheter. Dette blir utvilsomt den største planlagte utbyggingen av et nytt nabolag på Haugalandet de neste årene, sier salgsleder for prosjekt i Berge Sag, Stian Tønnesen.

Glad ordfører

Det politiske arbeidet med Skeiseid-tunet startet i 2007. En av dem som har heiet prosjektet frem og var svært glad da reguleringsgodskjenningen endelig var et faktum i mars, er ordfører i Tysvær kommune, Sigmund Lier.

– Endelig er Skeiseidtunet, sentralt på Haugalandet klart for bygging! Dette feltet blir i nærheten av alt; barnehage, barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg, et av landets største ridesentre, strandliv og flotte turmuligheter, sier Lier.

Fantastisk nærområde

Det er mye spennende som skjer i Tysvær kommune, med nyetableringer og spennende planer. Innbyggertallet vokste seg i 2022 til over 11.400 mennesker. Med Skeiseidtunet – som samlet skal romme omlag 1000 boliger – på plass, vil innbyggertallet stige ytterligere. Det setter både barn og voksne i området stor pris på.

– Det er utrolig flott her, alltid noe å finne på, sier en far som har med seg sønnene sine i skateparken en solfylt ettermiddag.

– Det pleier å være mange folk her, særlig i helgene. Men det er absolutt plass til mange flere, sier han.

På kunstgressbanene like ved, myldrer det av ivrige trenere og fotballspirer.

Stegaberg sitt G8 lag er i full gang på trening på gamle kunsten, som nå til sommeren skal få seg en solid oppgradering med splitter nytt kunstgressdekke!

– De mener Stegaberg er det beste laget!

– Kanskje med unntak av Manchester City og Manchester United kommer det kjapt fra Aksel (7).

Han heier på United, men drømmer om å bli like god som Haaland når han blir voksen. Fotball er det kjekkeste som finnes å gjøre på fritiden, men jeg liker også godt trampett som han går på i Aksdal!

Adele (10) har akkurat spilt kamp for Stegaberg J11!

–I dag vant vi smiler hun! Stegaberg er skikkelig goe! Jeg trener og spiller kamper både 3 og 4 ganger i uken. Det er på fotballbanen hun liker seg aller best på fritiden!

–Her treffer jeg alle vennene mine, og vi har superkjekke og flinke trenere.

Blant de andre jentene på banen er Mathilde, Lilja og Eivor.

– Det fine med å bo her at alt er så nært, vi kan sykle eller gå til det meste. Så kjenner alle hverandre. Jeg snakker egentlig med alle jeg treffer jeg, sier Mathilde blidt.

– Så er miljøet veldig godt. Alle kjenner hverandre godt og er snille med hverandre, legger Lilja til.

– Det er veldig kjekt om det kommer flere barn her også. Da får vi kanskje flere på fotballaget, sier Eivor.

 

Noe for alle

Boligene i Skeiseidtunet vil være varierte og kunne passe for folk i alle aldre, med ulike behov. Men med en kommune i vekst, er det klart at behovet for frittliggende eneboliger i forskjellige størrelser og varianter – myntet på barnefamilier, er gjeldende.

– Helt klart. Samtidig er deler av feltet bevisst satt av til leiligheter og rekkehus/tomannsboliger, opplyser Stian Tønnesen, og legger til at det også blir muligheter for dem som er ute etter et rimeligere alternativ.

– Dette tar vi høyde for. Både leiligheter, rekkehus og mindre frittliggende eneboliger er ivaretatt i plan og prosjekteringen, forsikrer salgslederen i Berge Sag.

Velkommen til Tysvær

De tre fotballjentene, Lilja, Eivor og Mathilde, forteller at de også driver med andre aktiviteter i kommunen.

– Jeg går på håndball og så går jeg på kunst i Aksdal, forteller Eivor.

– Jeg går på dans i Aksdal, sier Mathilde.

– Og jeg skal begynne på teater. Det er også i Aksdal, forteller Lilja.

De tre er glade for at de har så mange fine tilbud i kommunen sin.

– Og det er ikke langt til Aksdal heller. Eller til Haugesund for den saks skyld, uttrykker de.

Ordfører Sigmund Lier deler jentenes syn på Førre/Frakkagjerd-området – og Tysvær kommune som helhet. At dette er en fantastisk plass å bo, er han ikke i tvil om.

– Det er bare å ønske folk velkomne til å bygge hus i Tysvær, avslutter han.

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring