Hopp til innhold

Bli med inn i Torhild og Eriks fantastiske hjem: – Det ble akkurat som vi drømte om!

– Vi visste hvordan vi ville ha det, men vi har også fått en del hjelp og råd av Berge Sag, forteller ekteparet, og roser særlig den faste snekkeren de hadde på prosjektet, Alfred Thu.

Også når det kommer til farger og materialvalg, benyttet Hundhammer seg av Berge Sag sin kompetanse.

– Vi har besøkt showroomet deres – og fått mye hjelp. Det har hjulpet å se alt foran seg, og ikke minst se elementene sammen, kommenterer paret.

Ellers er huset åpent, med få dører, inneholder i tillegg til stue/kjøkken og gang; kontor, gjesterom, bod, to bad, vaskerom, hovdesoverom med walk in closet og direkte tilgang til et lekkert baderom.

Viktige detaljer

Det har tatt et drøyt år å få hjemmet deres ferdig. Nå har Torhild og Erik landet. Her skal de bo resten av livet. Med 145 kvadratmeter, to bad og gjesterom, har de god plass til både besøk og overnatting av barn og barnebarn.

– Vi har fire barn og 15 barnebarn, forteller paret.

Barna deres er alle bosatt i nærheten; i Ølen, Etne, Skjold og Førresfjorden.

– I jula var vi samlet her hele gjengen. Det gikk veldig fint, smiler Torhild.

Fargene i huset er alle av jordlige element. Alt er listefritt. Dører, kjøkkendetaljer, belysning og brytere er i matt sort, og alt er veldig nedtonet og behagelig. Gulvene er av lekker énstavsparkett – som går igjen i vinduskarmene.

– Jeg ville ikke ha gips i vinduskarmene, da skal det lite til før det blir stygt. Så synes jeg det ser fint ut også, med gulvet som går igjen her, sier Torhild, som helt klart har et øye for detaljer.

 

Flyttet tilbake

Erik er fra Ølensvåg, og tomta «for-alltid-hjemmet» deres nå er bygget på, har vært i hans familie i generasjoner. Han og Torhild slo rot på familieeiendommen, men testet ut bylivet som pensjonister, før de vendte nesen «hjemover» igjen til Ølensvåg.

– Vi bodde i Haugesund noen år i en flott leilighet ved Smedasundet, men det var ikke for oss. Vi liker naturen og de rolige omgivelsene, så vi flyttet tilbake, forteller Torhild, som selv opprinnelig er fra Haugesund.

– Det er mye roligere her, det liker vi. Så slipper vi den evinnelige køen, legger Erik til.

Ovenfor og nedenfor det nye hjemmet deres, ligger deres to tidligere hus, også de bygget på familieeiendommen.

– Vi har tatt med oss inspirasjon fra de tidligere hjemmene våre, videreført det vi har vært fornøyd med, det gjelder særlig leiligheten i byen, forklarer Torhild.

Endret og tilrettelagt

Dette er altså det tredje huset de bygger, og Hundhammer har ikke brukt andre enn Berge Sag når de har bygget hus. At byggkonsernet ikke bare holder til på Raglamyr, men også i nettopp Ølensvåg, har hatt litt å si for ekteparet.

– Det er mye av grunnen til at vi valgte dem i utgangspunktet – for mange år siden, og siden vi har vært så fornøyde har vi ikke sett behovet for å bytte til noen andre, forteller de.

Det flotte hjemmet deres med grønne omgivelser og havutsikt, er basert på et nøkkelferdig hus, men endret etter Erik og Torhilds ønsker og behov. Igjen så får snekkerne til Berge Sag skryt for måten de har bistått på underveis i planleggings- og byggeprosessen

– De har vært helt fantastiske, kommet med forslag til løsninger som har hjulpet oss med å komme frem til nettopp det vi ønsker. Vi er veldig fornøyde med oppfølgingen, sier ekteparet.

 

Vedlikeholdsvennlig

Etter å ha hatt et travelt liv med eget transportfirma, «Hundhammer transport» i 50 år, 50 ansatte på lønningslista, stor eiendom å holde hjemme – og ikke minst fire barn og etter hvert også barnebarn, er ekteparet nå innstilt på å nyte livet på «gardstomta», med så lite vedlikehold som mulig.

– Med alle disse solkrokene, kan vi nyte finværet ute hele dagen om vi ønsker. I tillegg har vi vinterstua, og ingen hage. Vi kommer heller til å pynte opp med planter og blomster i krukker. Nå ser vi frem til sommeren når alt blir enda lysere – og grønnere, avslutter Torhild og Erik Hundhammer mens de speider utover de fantastiske uteomgivelsene fra vinterstua si.

Kontakt vår eminente husselger for en hyggelig og uforpliktende prat!

Bestill vår boligkatalog

Utforsk våre flotte hustyper – bygg selv eller la oss gjøre det.

    Har du allerede tomt?

    Ja, jeg har tomtNei, jeg har ikke tomt

    Jeg har lest og godtar samtykkeerklæringen*

    Samtykkeerklæring